ŚWIĄTECZNY KIERMASZ Z SERCEM w ZSOiZ- Podsumowanie akcji
18 grudnia 2019r. w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu przy ulicy Komuny Paryskiej 6 odbył się tradycyjny Świąteczny kiermasz z sercem. Akcja organizowana była przy współpracy z szefami kuchni dolnośląskich restauracji oraz hoteli po raz czwarty i miała na celu pomoc dzieciom.
W tym roku w ramach Kiermaszu zbieraliśmy pieniądze aby wesprzeć rehabilitację małej Zosi.
Dziewczynka urodziła się 16 kwietnia 2018 r. ze złożoną wadą serca pod postacią serca jednokomorowego – w skrócie HRHS. Mimo skomplikowanej choroby Zosia jest bardzo pogodnym dzieckiem, które sumiennie nadrabia dzielnie wszystkie zaległości psycho-ruchowe. Chodzi, zaczęła wypowiadać pierwsze słowa, naśladuje odgłosy zwierząt. Swoją codzienną postawą udowadnia, jak bardzo chce żyć. Rodzice dokładają wszelkich starań, aby zapewnić jej jak najlepsze warunki, komfort życia i fachową opiekę medyczną, a to wymaga ogromnych nakładów finansowych.
Szefowie dolnośląskich kuchni w składzie:
- Szymon Przystupa właściciel Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich i ambasador Bonduelle
- Paweł Firlej Szef Kuchni w Hotelu Cottonina Villa & Mineral Spa Resort w Świeradowie Zdroju - Janusz Belczyk Szef Kuchni oraz kucharze Anna Stępnik, Marzena Paluch i Patryk Ulbrych i Bartłomiej Smarzych (absolwenci ZSOiZ) z Restauracji Ale Pajda
- Adam Kubicki Szef Kuchni z Wrocławia,
- Kamil Pikuła absolwent ZSOiZ wraz z nauczycielami i uczniami działu gastronomicznego Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu, przygotowali świąteczne smakołyki. W ofercie były uszka, pierożki z kapustą i grzybami i kminkiem, pierożki z rybą i cieciorką / bobem, kulebiaki z kapustą, pierniczki dekoracyjne, strucle makowe, potrawy z ryb oraz inne świąteczne smakołyki.
W tym roku w ramach Kiermaszu zbieraliśmy pieniądze aby wesprzeć rehabilitację małej Zosi.
Dziewczynka urodziła się 16 kwietnia 2018 r. ze złożoną wadą serca pod postacią serca jednokomorowego – w skrócie HRHS. Mimo skomplikowanej choroby Zosia jest bardzo pogodnym dzieckiem, które sumiennie nadrabia dzielnie wszystkie zaległości psycho-ruchowe. Chodzi, zaczęła wypowiadać pierwsze słowa, naśladuje odgłosy zwierząt. Swoją codzienną postawą udowadnia, jak bardzo chce żyć. Rodzice dokładają wszelkich starań, aby zapewnić jej jak najlepsze warunki, komfort życia i fachową opiekę medyczną, a to wymaga ogromnych nakładów finansowych.
Szefowie dolnośląskich kuchni w składzie:
- Szymon Przystupa właściciel Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich i ambasador Bonduelle
- Paweł Firlej Szef Kuchni w Hotelu Cottonina Villa & Mineral Spa Resort w Świeradowie Zdroju - Janusz Belczyk Szef Kuchni oraz kucharze Anna Stępnik, Marzena Paluch i Patryk Ulbrych i Bartłomiej Smarzych (absolwenci ZSOiZ) z Restauracji Ale Pajda
- Adam Kubicki Szef Kuchni z Wrocławia,
- Kamil Pikuła absolwent ZSOiZ wraz z nauczycielami i uczniami działu gastronomicznego Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu, przygotowali świąteczne smakołyki. W ofercie były uszka, pierożki z kapustą i grzybami i kminkiem, pierożki z rybą i cieciorką / bobem, kulebiaki z kapustą, pierniczki dekoracyjne, strucle makowe, potrawy z ryb oraz inne świąteczne smakołyki.
Udało nam się zebrać 5 959,00!!!
Wszystkim zaangażowanym z całego serca dziękujemy i zapraszamy za rok!!!
Społeczność ZSOiZ