„Carving i słodkie galaretki 3D” w wykonaniu uczniów ZSOiZ w Bolesławcu
17 września 2018 roku uczniowie klas I, II i III technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu, uczestniczyli w bardzo kreatywnych warsztatach ze sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach wywodzącej się z Dalekiego Wschodu, a także tworzenia niezwykle okazałych deserów 3D - żelatynowych kwiatów. Przepiękne zdjęcia, mam nadzieję, choć w niewielkim stopniu oddadzą piękno projektowania cudownych rzeźb arbuzowych i dyniowych oraz deserów kwiatowych.
Warsztaty były prowadzone pod okiem absolwenta naszej szkoły, klasy gastronomicznej – pana Tomasza Sokołowskiego, dziś świetnego kucharza i szefa kuchni, który zechciał zaznajomić uczniów z nowymi trendami w sztuce kulinarnej, tym samym rozwijać ich pasje i zainteresowania, wspierać w samorozwoju i kreowaniu własnych ścieżek zawodowych. Gratuluję uczniom, a panu Sokołowskiemu bardzo dziękuję za fachowość i dobrą zabawę!!!
Prace pana Tomasza Sokołowskiego można podziwiać na jego profilu facebookowym pod linkiem:
https://www.facebook.com/people/Pan-Arbuz-Sok%C3%B3%C5%82/100013305693168
Tekst i zdjęcia: Anna Nowak
Warsztaty były prowadzone pod okiem absolwenta naszej szkoły, klasy gastronomicznej – pana Tomasza Sokołowskiego, dziś świetnego kucharza i szefa kuchni, który zechciał zaznajomić uczniów z nowymi trendami w sztuce kulinarnej, tym samym rozwijać ich pasje i zainteresowania, wspierać w samorozwoju i kreowaniu własnych ścieżek zawodowych. Gratuluję uczniom, a panu Sokołowskiemu bardzo dziękuję za fachowość i dobrą zabawę!!!
Prace pana Tomasza Sokołowskiego można podziwiać na jego profilu facebookowym pod linkiem:
https://www.facebook.com/people/Pan-Arbuz-Sok%C3%B3%C5%82/100013305693168
Tekst i zdjęcia: Anna Nowak
Więcej zdjęć TUTAJ