Działanie firemek w ZSOiZ.
Uczniowie Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra H. Sucharskiego w Bolesławcu, biorący udział w projekcie „Wspólna droga na rzecz przedsiębiorczości w szkołach“ CZ.11.3.119/0.0/0.0/16_022/0001154 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Interreg V-A Republika Czeska-Polska, w dalszym ciągu prowadzą działalność miniprzedsiębiorstw – firemek. Uczniowie stworzyli logo firm, zapoznali się z zasadami prowadzenia działalności usługowej.
Hotel Hottur prowadzi kompleksową obsługę gościa indywidualnego, grupowego, polskiego i zagranicznego oraz gościa VIP. W zakresie obowiązków pracowników firemki jest:
- praca w działach recepcja, housekeeping, gastronomia hotelowa, usługi dodatkowe,
- przygotowywanie pokoju hotelowego, prowadzenie czynności związanych z utrzymaniem czystości i porządku w obiekcie,
- świadczenie usług zgodnie z życzeniem gościa hotelowego,
- prowadzenie dokumentacji,
- wykonywanie czynności zgodnie z procedurami zawartymi w standardach obsługi hotelu.
Hotel Hottur prowadzi kompleksową obsługę gościa indywidualnego, grupowego, polskiego i zagranicznego oraz gościa VIP. W zakresie obowiązków pracowników firemki jest:
- praca w działach recepcja, housekeeping, gastronomia hotelowa, usługi dodatkowe,
- przygotowywanie pokoju hotelowego, prowadzenie czynności związanych z utrzymaniem czystości i porządku w obiekcie,
- świadczenie usług zgodnie z życzeniem gościa hotelowego,
- prowadzenie dokumentacji,
- wykonywanie czynności zgodnie z procedurami zawartymi w standardach obsługi hotelu.
Logo firemki Hotel Hottur:
Działalność Firmy cateringowej „Smakosz“ obejmuje:
- przygotowywanie cateringu,
- kompleksową obsługę gości podczas imprez okolicznościowych,
- przygotowywanie potraw i napojów tradycyjnych,
- przygotowywanie posiłków zgodnie z życzeniem klienta.
- przygotowywanie cateringu,
- kompleksową obsługę gości podczas imprez okolicznościowych,
- przygotowywanie potraw i napojów tradycyjnych,
- przygotowywanie posiłków zgodnie z życzeniem klienta.
Logo firemki Firma cateringowa „Smakosz”:
Opiekunami firemki Hotel „Hottur“ jest pani Lucyna Hajduk, natomiast Firmy cateringowej „Smakosz“ – pani Anna Nowak.