Dzień otwarty w ZSOiZ
W dniu 27 marca 2018 roku gościliśmy w naszej szkole uczniów z gimnazjum ze Złotoryi, Węglińca, Nowogrodźca i Bolesławca. Gości przywitała pani dyrektor Laura Słocka –Przydróżna, która przedstawiła również ofertę edukacyjną i opowiedziała o możliwościach rozwoju, jakie daje uczniom szkoła. Następnie uczniowie zostali podzieleni na grupy, które wzięły udział w warsztatach zawodowych. Pani Małgorzta Plis-Lozer wraz z dwiema grupami przeprowadziła warsztaty gastronomiczne, podczas których gimnazjaliści piekli pyszne ciasteczka. Warsztaty ekonomiczne, przygotowane przez panią Edytę Gorczycę i panią Agnieszkę Szwed cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, a wymagały przebycia toru przeszkód oraz współpracy w grupie. W pracowni ceramicznej pani Barbara Pławiak uczyła zdobienia naczyń i lepienia w glinie. Na warsztatach spedytorskich prowadzonych przez panią Barbarę Smoleńską uczestnicy wcieli się w rolę spedytora i zajęli się organizacja transportu ładunku. Obliczali jego masę i objętość. Następnie na podstawie interaktywnych map planowali trasę dla kierowcy oraz czas jaki będzie potrzebny na dostarczenie towaru.
W pracowni hotelarskiej uczniowie klasy I TH, pod opieką pani Edyty Chomiaczewskiej, przygotowali prezentację o swoim zawodzie oraz uczyli kandydatów na uczniów naszej szkoły sposobów składania serwetek na stół wielkanocny. Pan Dariusz Łomański zachęcał uczniów do skorzystania z oferty zajęć wojskowych i wybrania zawodu żołnierza.
Wszyscy goście, na koniec pobytu w naszej szkole, spróbowali jak smakuje żurek z grzankami i jabłecznik oraz nie mogli się nachwalić jak ciekawy dzień dla nich zorganizowaliśmy.
W pracowni hotelarskiej uczniowie klasy I TH, pod opieką pani Edyty Chomiaczewskiej, przygotowali prezentację o swoim zawodzie oraz uczyli kandydatów na uczniów naszej szkoły sposobów składania serwetek na stół wielkanocny. Pan Dariusz Łomański zachęcał uczniów do skorzystania z oferty zajęć wojskowych i wybrania zawodu żołnierza.
Wszyscy goście, na koniec pobytu w naszej szkole, spróbowali jak smakuje żurek z grzankami i jabłecznik oraz nie mogli się nachwalić jak ciekawy dzień dla nich zorganizowaliśmy.