Etap szkolny XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu
Dnia 07 listopada 2016r. odbył się etap szkolny XXI Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu. Tematyka wiodąca tegorocznej edycji dotyczyła przetwórstwa zbóż oraz roli produktów zbożowych w żywieniu ludzi zdrowych i chorych. Organizatorem olimpiady jest Uniwersytet Przyrodniczy (dawniej Akademia Rolnicza) w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 28 a współorganizatorem Zespół Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie, ul. Gen. J. Sowińskiego 3.
Celem olimpiady jest:
•pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia,
•upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia,
•konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół,
•nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami,
•podniesienie poziomu kształcenia zawodowego.
Do rozwiązywania testu tematycznego ze zbóż i ich przetwórstwa przystąpiło 35 uczniów naszej szkoły, z klas gastronomicznych. A oto wyniki;
I miejsce – Katarzyna Strojek – klasa III TŻ,
II miejsce – Joanna Jelonek – klasa II TŻ,
III miejsce – Klaudia Wieczorek z kl. II TŻ oraz Kamil Pikuła z kl. IV TŻ.
Serdecznie wszystkim gratulujemy.
Celem olimpiady jest:
•pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia,
•upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia,
•konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół,
•nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami,
•podniesienie poziomu kształcenia zawodowego.
Do rozwiązywania testu tematycznego ze zbóż i ich przetwórstwa przystąpiło 35 uczniów naszej szkoły, z klas gastronomicznych. A oto wyniki;
I miejsce – Katarzyna Strojek – klasa III TŻ,
II miejsce – Joanna Jelonek – klasa II TŻ,
III miejsce – Klaudia Wieczorek z kl. II TŻ oraz Kamil Pikuła z kl. IV TŻ.
Serdecznie wszystkim gratulujemy.
Więcej zdjęć na szkolnym Facebooku:
https://www.facebook.com/zsoizwboleslawcu/posts/726326564191254