Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania- warsztaty kulinarne dla dzieci
Dnia 8 listopada 2016r. wspólnie z młodzieżą z naszej szkoły oraz dziećmi z Przedszkola Publicznego przy Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bożejowicach, przygotowywaliśmy bardzo zdrowe przekąski w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Warsztaty odbywały się w pracowni gastronomicznej naszej placówki. Rozpoczęły się od krótkiego wprowadzenia w tematykę zdrowego odżywiania i stylu życia. Po części teoretycznej przystąpiliśmy do zadań praktycznych. Hitem okazały się ciasteczka owsiane z kompotem jabłkowym. Zabawa była jak zwykle przednia, wszyscy zadowoleni i najedzeni!!!!
Opiekunami naszych gości były panie Małgorzata Jarczyńska oraz Joanna Greniuk, natomiast prowadzącymi warsztaty były panie Jolanta Lewicka oraz Krystyna Hucał. W rolę „gospodarza programu” wcielił się Kamil Pikuła z klasy IV TŻ, a jego towarzyszami byli uczniowie klasy I TŻ. Oto fotorelacja z naszych słodkich, aczkolwiek zdrowych zmagań
Więcej zdjęć na szkolnym Facebooku:
https://www.facebook.com/zsoizwboleslawcu/posts/726738314150079