Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania- warsztaty kulinarne z Szymonem Przystupą
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”) został zainicjowany w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i Euro- Toques- organizację zrzeszającą szefów kuchni. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety. W roku 2016 Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania przypada właśnie na dziś.
Kulinarny mistrz, Szymon Przystupa właściciel firmy ,,Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich'' i ambasador firmy Bonduelle, prowadził warsztaty dla uczniów naszej szkoły, dnia 8 listopada 2016r. To kolejne spotkanie z cudownym człowiekiem, doświadczonym kucharzem i pasjonatem gotowania, dzięki któremu horyzonty kulinarne naszej zdolnej młodzieży znacznie się poszerzają. Jesteśmy wdzięczni za te lekcje i czekamy na kolejne …
Wszystkich serdecznie zapraszamy na wyprawy kulinarne, w świat nieodkrytych smaków i zapachów, podczas których zawsze towarzyszy nam pani Małgorzata Plis – Lozer.
Wszystkich serdecznie zapraszamy na wyprawy kulinarne, w świat nieodkrytych smaków i zapachów, podczas których zawsze towarzyszy nam pani Małgorzata Plis – Lozer.
Więcej zdjęć na szkolnym Facebooku