Finał Świątecznego kiermaszu z sercem w ZSOiZ
Dnia 19 grudnia 2017r. odbyła się kolejna, już trzecia edycja cudownej akcji organizowanej w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu – „Świąteczny Kiermasz z sercem”, która ma na celu pomagać tym, którzy są słabsi i potrzebują naszego wsparcia. W tym roku gotowym do przyjęcia naszej pomocy jest 14-miesięczny Olivier, wymagający intensywnego leczenia i stałej rehabilitacji.
Inicjator przedsięwzięcia, pan Szymon Przystupa, właściciel firmy „Cooking for all – Gotowanie dla Wszystkich” i ambasador firmy Bonduelle wraz z zaprzyjaźnionymi szefami kuchni restauracji i hoteli z Dolnego Śląska, panią Małgorzatą Plis-Lozer oraz społecznością naszej szkoły, przygotowali potrawy świąteczne, z których dochód całkowicie będzie przeznaczony na leczenie Oliviera. Kiermasz, to bardzo ważne wydarzenie szczególnie dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych i szkoły branżowej I stopnia, którzy mają szansę uczyć się zawodu od znakomitych kucharzy a jednocześnie ludzi o dobrym sercu. W tym roku podczas przygotowań wsparli nas: Janusz Belczyk Szef Kuchni w Hotelu „Czocha”, Paweł Firlej Szef Kuchni w Hotelu „Cottonina Villa & Mineral Spa Resprt” w Świeradowie Zdroju, Robert Poliński Regionalny Szef Kuchni Unilever Food Solutions, Mariusz Kucharczyk Szef Kuchni Zamku Kliczków, Marcin Leszczyński Kierownik Gastronomiczny Zamku Kliczków –barista/sommelier oraz Grażyna Matczak Członek Zarządu Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości w Bolesławcu, właściciel pizzerii „Rafaello”. Uczniowie technikum hotelarskiego byli niezastąpieni podczas sprzedaży świątecznych smakołyków oraz obsługi gości na sali bankietowej naszej szkoły.
Kochani, kolejny raz możemy powiedzieć, że jesteśmy dumni i BARDZO DZIĘKUJEMY, za Wasze zaangażowanie, bezinteresowną pomoc, poświęcony czas, uśmiech, naukę od siebie i dobre serce. Przekonaliśmy się już wielokrotnie, że Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych kształci i skupia wokół siebie ludzi, na których zawsze można liczyć.
Serdecznie dziękujemy w imieniu Oliviera oraz jego rodziny.
Inicjator przedsięwzięcia, pan Szymon Przystupa, właściciel firmy „Cooking for all – Gotowanie dla Wszystkich” i ambasador firmy Bonduelle wraz z zaprzyjaźnionymi szefami kuchni restauracji i hoteli z Dolnego Śląska, panią Małgorzatą Plis-Lozer oraz społecznością naszej szkoły, przygotowali potrawy świąteczne, z których dochód całkowicie będzie przeznaczony na leczenie Oliviera. Kiermasz, to bardzo ważne wydarzenie szczególnie dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych i szkoły branżowej I stopnia, którzy mają szansę uczyć się zawodu od znakomitych kucharzy a jednocześnie ludzi o dobrym sercu. W tym roku podczas przygotowań wsparli nas: Janusz Belczyk Szef Kuchni w Hotelu „Czocha”, Paweł Firlej Szef Kuchni w Hotelu „Cottonina Villa & Mineral Spa Resprt” w Świeradowie Zdroju, Robert Poliński Regionalny Szef Kuchni Unilever Food Solutions, Mariusz Kucharczyk Szef Kuchni Zamku Kliczków, Marcin Leszczyński Kierownik Gastronomiczny Zamku Kliczków –barista/sommelier oraz Grażyna Matczak Członek Zarządu Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości w Bolesławcu, właściciel pizzerii „Rafaello”. Uczniowie technikum hotelarskiego byli niezastąpieni podczas sprzedaży świątecznych smakołyków oraz obsługi gości na sali bankietowej naszej szkoły.
Kochani, kolejny raz możemy powiedzieć, że jesteśmy dumni i BARDZO DZIĘKUJEMY, za Wasze zaangażowanie, bezinteresowną pomoc, poświęcony czas, uśmiech, naukę od siebie i dobre serce. Przekonaliśmy się już wielokrotnie, że Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych kształci i skupia wokół siebie ludzi, na których zawsze można liczyć.
Serdecznie dziękujemy w imieniu Oliviera oraz jego rodziny.