FIREMKI: Bar sałatkowy „SALADBAR” w ZSOiZ
20 lutego 2019 roku odbyły się kolejne działania w ramach projektu „Wspólna droga na rzecz przedsiębiorczości w szkołach”. Działanie polega na stworzeniu lokalu gastronomicznego odpowiadającego na potrzeby konsumentów w wieku 16-50 lat, pragnących zjeść „coś szybko i zdrowo". W ten sposób powstała Firemka „SALADBAR”. Oferta baru sałatkowego skierowana jest głównie do uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu.
Bar sałatkowy „SALADBAR” oferuje swoim klientom asortyment sałatek własnej produkcji, wykonywanych na miejscu z surowców o najwyższej jakości.
Dziś uczniowie klasy 2 i 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką Pani Małgorzaty Plis-Lozer przygotowywali przepyszne sałatki w trzech odsłonach: Sałatka „Zielona” ( tzn. sałatka owocowa ) Sałatka Gyros, Sałatka A'la Cezar oraz warzywne Ratatoutille. Osoby organizujące Firemkę „SALADBAR” stworzyły przyjazne warunki spożywania zdrowego posiłku przy jednoczesnym wypoczynku. Stworzone dziś doskonałe posiłki cieszyły się ogromnym zainteresowaniem zarówno uczniów jak i pracowników szkoły.
Bar sałatkowy „SALADBAR” oferuje swoim klientom asortyment sałatek własnej produkcji, wykonywanych na miejscu z surowców o najwyższej jakości.
Dziś uczniowie klasy 2 i 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką Pani Małgorzaty Plis-Lozer przygotowywali przepyszne sałatki w trzech odsłonach: Sałatka „Zielona” ( tzn. sałatka owocowa ) Sałatka Gyros, Sałatka A'la Cezar oraz warzywne Ratatoutille. Osoby organizujące Firemkę „SALADBAR” stworzyły przyjazne warunki spożywania zdrowego posiłku przy jednoczesnym wypoczynku. Stworzone dziś doskonałe posiłki cieszyły się ogromnym zainteresowaniem zarówno uczniów jak i pracowników szkoły.