Kinga Kuryłowicz zwyciężczynią szkolnego konkursu kulinarnego z okazji 100-lecia odzyskania niepodległości
Listopad 2018 roku to wyjątkowy miesiąc dla każdego Polaka, gdyż obchodzimy 100-lecie odzyskania przez Polskę niepodległości. Z tej okazji z inicjatywy Pani Marty Śliwowskiej, Pani Anny Nowak i Pana Pawła Domzalskiego zorganizowano konkurs kulinarny. Należało przygotować prezentację multimedialną do wyboru:
- stary przepis z notesu babci, cioci, mamy i krótka historia rodzinna związana z przepisem,
lub
- autorski przepis na zakąskę lub deser w kolorach biało- czerwonych.
Zdaniem komisji konkursowej najciekawszą prezentację przygotowała Kinga Kuryłowicz z klasy 2 technikum w zawodzie technik hotelarstwa. Patriotyczny pucharek zachwycił jurorów, a voucher o wartości 100 złotych do księgarni „Empik” powędruje właśnie do niej.
Na wyróżnienie zasłużył także sernik po staropolsku- przepis rodzinny Kamili Żaruk, uczennicy klasy 3 technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Kamila otrzyma od nas książkę niespodziankę.
- stary przepis z notesu babci, cioci, mamy i krótka historia rodzinna związana z przepisem,
lub
- autorski przepis na zakąskę lub deser w kolorach biało- czerwonych.
Zdaniem komisji konkursowej najciekawszą prezentację przygotowała Kinga Kuryłowicz z klasy 2 technikum w zawodzie technik hotelarstwa. Patriotyczny pucharek zachwycił jurorów, a voucher o wartości 100 złotych do księgarni „Empik” powędruje właśnie do niej.
Na wyróżnienie zasłużył także sernik po staropolsku- przepis rodzinny Kamili Żaruk, uczennicy klasy 3 technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Kamila otrzyma od nas książkę niespodziankę.
GRATULUJEMY!