KOLEJNA ODSŁONA WARSZTATÓW KULINARNYCH
W dniach 17 i 24.02.2015r. już po raz piąty i szósty mieliśmy przyjemność gotować wraz z szefami kuchni „Zamku Kliczków”-Tomaszem Przybyłowskim i Łukaszem Satławą. Tematem przewodnim tych warsztatów były „Zupy”.
We wtorek 17.02.2015r. uczniowie mieli okazję przygotować zupę orkiszową z drobiowymi kluseczkami, która stała się hitem kulinarnym tego dnia i na pewno będzie jeszcze gościć na naszych stołach, staropolską zupę piwną oraz równie smaczną zupę krewetkową z warzywami julienne.
Natomiast dnia 24.02.2015r. przygotowaliśmy dwie kolejne zupy: zupę cappuccino z dyni, mleka kokosowego z dodatkiem imbiru i kardamonu oraz zupę cappuccino z buraków podaną z dodatkiem jogurtu naturalnego i szczypiorku.
Uczestnicy warsztatów mogli odkrywać możliwości swoich zmysłów, uczestniczyć w smakowitych zajęciach oraz wspólnym przyrządzaniu pysznych i zdrowych zup. Tym samym nabyli nowe umiejętności kulinarne oraz wiedzę ,którą trudno pozyskać z książkowych źródeł.. A wszystko - pod okiem znakomitych kucharzy z Zamku Kliczków.