Kolejne warsztaty kulinarne w ZSOiZ
13 lutego 2018 roku uczniowie Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, kolejny raz, pod okiem p. Małgorzaty Plis –Lozer oraz p. Krystyny Hucał, wcielali się w trudną rolę nauczycieli zawodu i prowadzili zajęcia z młodszymi koleżankami i kolegami z II klasy Publicznej Szkoły Podstawowej Zakonu Pijarów w Bolesławcu. Nasi uczniowie pomagali w sporządzaniu pysznych zup kremów: paprykowo- pomidorowej i groszkowej serwowanej z groszkiem ptysiowym oraz eklerów podawanych na osłodę! Młodzież wzajemnie uczyła się od siebie kultury, logicznego myślenia, umiejętności pracy w grupie w przyjaznej atmosferze i oczywiście ujawniała swoje nieodkryte talenty kulinarne. Zarówno wychowankowie Pani Jolanty Wołoszyn jak i młodzież z naszej szkoły zakończyli warsztaty z uśmiechem na twarzy i w bardzo dobrych humorach. Bo i było zdrowo, i smacznie, i kolorowo. Jak zwykle czekamy na więcej! Gratulujemy naszej młodzieży odwagi i chęci zdobywania nowych doświadczeń.
Anna Nowak
Zdjęcia: Publiczna Szkoła Podstawowa Zakonu Pijarów w Bolesławcu