Kolejne warsztaty z przygotowywania lodów w ZSOiZ
Dnia 21 i 28.03.2018 r. po raz kolejny odbyły się warsztaty lodziarskie. Uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu, biorący udział w projekcie „Kreatywne warsztaty lodowe z Schöller Ice Cream” ponownie mieli okazję zagłębić się w tajniki przygotowywania deserów lodowych. Podawanie lodów nabiera nowego wymiaru sztuki, kiedy pasja tworzenia lodów spotyka się z wykorzystaniem różnego rodzaju dodatków takich jak sosy: karmelowy, z owoców leśnych, toffi, a także wykorzystanie jako dodatku kawy, z której przygotowana została „ziemia kawowa”, karmelu i czekolady, z tych i innych surowców uczniowie przygotowali dekoracje. Jedną z propozycji były lody smażone. Uczestnicy warsztatów mieli okazję spróbować przygotowanych przez siebie lodów
Celem prowadzonych przez Panią Małgorzatę Plis-Lozer warsztatów jest rozwijanie pasji i zainteresowań uczniów, wspieranie w ich rozwoju osobistym, poszerzanie wiedzy i umiejętności uczniów z zakresu komponowania deserów na bazie lodów ,,Schöller Ice Cream '' oraz wypracowanie autorskich receptur na kreatywny deser lodowy.
Celem prowadzonych przez Panią Małgorzatę Plis-Lozer warsztatów jest rozwijanie pasji i zainteresowań uczniów, wspieranie w ich rozwoju osobistym, poszerzanie wiedzy i umiejętności uczniów z zakresu komponowania deserów na bazie lodów ,,Schöller Ice Cream '' oraz wypracowanie autorskich receptur na kreatywny deser lodowy.