Krzysztof Ozga wziął udział w półfinale konkursu "Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017" w Poznaniu
Szef kuchni to zawód przede wszystkim dla wytrwałych i zmotywowanych ludzi! Sprostanie wymaganiom klientów też nie jest łatwe, dlatego trzymaliśmy kciuki za Krzysztofa Ozgę, ucznia klasy 4TŻiUG, który 18 stycznia 2017 roku wziął udział w pierwszym półfinale konkursu "Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017" w w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej 43 w Poznaniu, za jego cierpliwość i upór w dążeniu do celu. Nie udało dostać się do finału, ale było to bardzo ciekawe doświadczenie (zwłaszcza, że do półfinałowej rywalizacji zakwalifikowało się tylko 24 uczniów z całej Polski). Walka w półfinałach Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej była naprawdę zacięta, wystarczy spojrzeć na naszą foto-relację. Uczniowie mieli z zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professsional. Zwycięzca konkursu wyjedzie na do restauracji uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2017.
Nad przebiegiem konkursu czuwało prestiżowe Jury w składzie:
Grzegorz Kazubski, Przewodniczący Jury – Honorowy Prezes OSSKiC
Artur Skotarczyk – Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań
Katarzyna Daniłowicz – Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław
Krzysztof Gawlik – Master Chef Ekspert Kulinarny RM GASTRO
Marcin Sasin – Executive Chef Hotel Sheraton Warszawa
Sebastian Krauzowicz- Executive Chef Copernicus Toruń Hotel
Grzegorz Kazubski, Przewodniczący Jury – Honorowy Prezes OSSKiC
Artur Skotarczyk – Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań
Katarzyna Daniłowicz – Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław
Krzysztof Gawlik – Master Chef Ekspert Kulinarny RM GASTRO
Marcin Sasin – Executive Chef Hotel Sheraton Warszawa
Sebastian Krauzowicz- Executive Chef Copernicus Toruń Hotel
Krzysztofowi gratulujemy udziału w półfinałach konkursu!