Nasza młodzież wciąż się szkoli – i to u najlepszych!!!!!
Uczniowie naszej szkoły w składzie: Cyprian Fijałkowski, Martyna Słobodzian, Patryk Ulbrych, Dominika Kot, Marlena Górecka, Hubert Miżdal oraz Martyna Dybał brali udział w super warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Roberta Polińskiego i firmę Unilever Polska sp z o.o Food Solutions; Unilever jest jednym z największych światowych koncernów w branży FMCG, oferujący produkty, które są stosunkowo regularnie kupowane i zaspokajają codzienne potrzeby konsumentów takich marek jak Knorr, Lipton, Rama, Algida, Axe, Rexona, Dove, Clear, Timotei, Cif, Domestos i wielu, wielu innych. Robert Poliński to kucharz z wieloletnim doświadczeniem. Zdobywał umiejętności w Norwegii, na Lazurowym Wybrzeżu i w Wielkiej Brytanii. Od ośmiu lat pracuje w Unilever Food Solutions. Kocha to co lubi i zaszczepia swoją pasją najmłodszych kucharzy. Do grona nielicznych szczęściarzy można zaliczyć naszą szkolną ekipę, która wraz z Panem Robertem ćwiczyła swoje kulinarne umiejętności na Zamku Kliczków, podczas długiego weekendu majowego, a następnie, już w nieco mniejszym gronie, w szkolnych pracowniach gastronomicznych. Efekty ich pracy można obejrzeć poniżej. Najpilniejszym słuchaczem była Pani Małgorzata Plis-Lozer – opiekun grupy patronackiej.