Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
30 października 2017 roku o godzinie 11.30 uczniowie z naszej szkoły wzięli udział w szkolnym etapie XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Tematyką wiodącą w tym roku były „Owoce i warzywa -przetwórstwo i rola w żywieniu”. Organizatorem Olimpiady jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Jej głównym celem jest: pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia, upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia, konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół, nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami i podniesienie poziomu kształcenia zawodowego. Otwarcia Olimpiady dokonała Pani dyrektor Laura Słocka-Przydróżna oraz Pani Dorota Biernat – nauczyciel przedmiotów zawodowych. Z niecierpliwością czekamy na jej rozstrzygnięcie.
Anna Nowak