Pyszne pierogi oraz drożdżowe rogaliki w polsko-włoskim wydaniu
25 października 2016 roku w progach naszej szkoły gościliśmy grupę uczniów i nauczycieli ze szkoły Istituto d’Istruzione Superiore “G. Fortunato” z miejscowości Rionero in Vulture (region Basilicata, prowincja Potenza), którzy przyjechali do I LO w ramach włoskiego programu „InterKultura” a nas odwiedzili w ramach międzyszkolnej współpracy.
Podczas spotkania odbyły się warsztaty kulinarne, w trakcie których Włosi, uczniowie 1LO wraz z uczniami technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSOiZ wykonali przepyszne ruskie pierogi oraz upiekli drożdżowe rogaliki. Przygotowany obiad bardzo wszystkim smakował, zabawa była przednia, atmosfera przemiła. Molte grazie!!!!.
Podczas spotkania odbyły się warsztaty kulinarne, w trakcie których Włosi, uczniowie 1LO wraz z uczniami technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSOiZ wykonali przepyszne ruskie pierogi oraz upiekli drożdżowe rogaliki. Przygotowany obiad bardzo wszystkim smakował, zabawa była przednia, atmosfera przemiła. Molte grazie!!!!.
Wiecej zdjęć na szkolnym Facebooku: https://www.facebook.com/zsoizwboleslawcu/posts/717565815067329