Rating Firemek
9 grudnia 2019r. przedstawiciele uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra H. Sucharskiego w Bolesławcu, biorących udział w projekcie „Wspólna droga na rzecz przedsiębiorczości w szkołach“ CZ.11.3.119/0.0/0.0/16_022/0001154 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Interreg V-A Republika Czeska-Polska, wzięli udział w ratingu firemek – czyli podsumowaniu dotychczasowych działań swoich miniprzedsiębiorstw. W naszej szkole zostały stworzone dwie firemki, czyli miniprzedsiębiorstwa – Firma cateringowa „Smakosz“ oraz Hotel „Hottur“. W ramach zajęć projektowych młodzież poznaje tajniki funkcjonowania przedsiebiorstwa, włącza sie w różne akcje organizowane w szkole i realizuje z powodzeniem założenia swoich firm.
Opiekunami firemki Hotel „Hottur“ jest pani Lucyna Hajduk, natomiast Firmy cateringowej „Smakosz“ – pani Anna Nowak.
Opiekunami firemki Hotel „Hottur“ jest pani Lucyna Hajduk, natomiast Firmy cateringowej „Smakosz“ – pani Anna Nowak.