Słodkie warsztaty cukiernicze
Szkolenie odbyło się w dniach 22 i 23 marca2016r. w Poznaniu
Temat szkolenia: „Wizerunek wyrobów cukierniczych w segmencie HoReCa”
- monoporcje - stylistyka oraz kompozycja smakowa
- wizerunek i kompozycja deserów na talerzu
- kompozycja smakowa wyrobów deserowych na bazie czekolady Arabesque
- słodki catering- słodkie porcje bufetowe
- elementy dekoracyjne â Dobla â dekoracje czekoladowe
W pierwszym dniu warsztatów trenerzy w Akademii Zeelandia, cukiernicy i pasjonaci stylistyki cukierniczej, Mistrz Świata Młodych CukierniKów Michał Doroszkiewicz wraz z Marcinem Surdykiem wprowadzili uczestników w tajniki produkcji różnego rodzaju ciast, ciasteczek, mas cukierniczych, musów, galaretek i innych deserów, natomiast w drugim dniu adepci sztuki cukierniczej doskonalili umiejętność wykańczania przygotowanych poprzedniego dnia wyrobów. Uczestnicy wykonali 21 pozycji różnych, ciast, tortów, ciasteczek, musów, galaretek i innych deserów zapoznając się jednocześnie z nowościami produktowymi od firmy Zeelandia oraz ich przepisami.
Szkolenie zakończyło się wręczeniem uczestnikom certyfikatów ukończenia kursu cukierniczego w firmie Zeelandia.