Słodkie warsztaty dla ósmoklasistów
Dnia 13 marca odbyły się warsztaty kulinarne dla 21 uczniów z klasy VIII z Publicznej Szkoły i Liceum Ogólnokształcącego Zakonu Pijarów im. Ks. Stanisława Konarskiego z Bolesławca, oczywiście z udziałem młodzieży z Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra henryka Sucharskiego w Bolesławcu, z klasy I technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Zajęcia były prowadzone pod okiem pani Anny Nowak oraz Danuty Jarosz.
Wszyscy uczniowie kształcili w sobie umiejętności zawodowe oraz społeczne, doskonale się przy tym bawiąc. Wykonywali rogaliki drożdżowe oraz zdobywali umiejętności profesjonalnego parzenia kawy.
Wszyscy uczniowie kształcili w sobie umiejętności zawodowe oraz społeczne, doskonale się przy tym bawiąc. Wykonywali rogaliki drożdżowe oraz zdobywali umiejętności profesjonalnego parzenia kawy.