Warsztaty kulinarne dla uczniów naszej szkoły!!!
Kochani, od początku tego roku szkolnego w naszej szkole, w wyśmienitym towarzystwie, prowadzone są warsztaty kulinarne – trzeba przyznać dla grupy zapaleńców. Zawsze mamy świetne humory i mnóstwo pomysłów, aby stworzyć coś zupełnie nowego i świetnie smakującego. Nasze potrawy, desery, koktajle, ciasta „tworzymy” w pracowni gastronomicznej nr 8. Spotkamy się w każdy wtorek lub środę, a nasza grupa kulinarna działa pod bacznym okiem pani Małgorzaty Plis-Lozer. Gośćmi specjalnymi warsztatów są zaprzyjaźnieni kucharze. Nasza grupa kulinarna w części składa się z grupy patronackiej, czyli uczniów współpracujących z szefami kuchni Zamku Kliczków. Tematyka naszych spotkań jest bardzo różnorodna. Do tej pory odbyły się już następujące warsztaty:
25.09.2015r. - warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „Pasztet”, w związku z przygotowaniami do konkursu, „ALE PASZTET”, oraz przygotowanie potrawy z wykorzystaniem steka z rekina.
28.09.2015r. – warsztaty, podczas których prezentowane były soki PURENA i został przeprowadzony wykład nt. produkcji i walorów zdrowotnych soków.
13.10.2015r.- warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów było przygotowanie przekąski (pasztet) i potrawy (comber z królika) przez uczniów przygotowywanych do konkursu do konkursu, „ALE Pasztet”.
21.10.2015r.- warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „królik”.
28.10.2015r.- warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „suflet”.
10.11.2015r. - warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „ziemniak”.
17.11.2015r.- warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów były „desery”.
25.11.2015r.- warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów były „śledzie”.
24.02.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej. Temat przewodni warsztatów „Kuchnia molekularna”.
02.03.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej we współpracy z pracownikiem „Zamku Kliczków” Marcinem Chudzikiem. Temat przewodni warsztatów „Potrawy i desery z marchwi” (ciasto marchewkowe, suflet z marchwi, placuszki z marchwi).
09.03.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej we współpracy z pracownikiem „Zamku Kliczków” Marcinem Chudzikiem. Temat przewodni warsztatów „Potrawy z kaczki”.
15.03.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej we współpracy z pracownikiem „Zamku Kliczków” Marcinem Chudzikiem. Temat przewodni warsztatów „Przygotowanie potraw ze śledzi-śledź jako danie główne”.
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy razem z nami :)
25.09.2015r. - warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „Pasztet”, w związku z przygotowaniami do konkursu, „ALE PASZTET”, oraz przygotowanie potrawy z wykorzystaniem steka z rekina.
28.09.2015r. – warsztaty, podczas których prezentowane były soki PURENA i został przeprowadzony wykład nt. produkcji i walorów zdrowotnych soków.
13.10.2015r.- warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów było przygotowanie przekąski (pasztet) i potrawy (comber z królika) przez uczniów przygotowywanych do konkursu do konkursu, „ALE Pasztet”.
21.10.2015r.- warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „królik”.
28.10.2015r.- warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „suflet”.
10.11.2015r. - warsztaty prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów był „ziemniak”.
17.11.2015r.- warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów były „desery”.
25.11.2015r.- warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni „Zamku Kliczków”-Tomasza Przybyłowskiego. Tematem przewodnim warsztatów były „śledzie”.
24.02.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej. Temat przewodni warsztatów „Kuchnia molekularna”.
02.03.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej we współpracy z pracownikiem „Zamku Kliczków” Marcinem Chudzikiem. Temat przewodni warsztatów „Potrawy i desery z marchwi” (ciasto marchewkowe, suflet z marchwi, placuszki z marchwi).
09.03.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej we współpracy z pracownikiem „Zamku Kliczków” Marcinem Chudzikiem. Temat przewodni warsztatów „Potrawy z kaczki”.
15.03.2016r.- warsztaty kulinarne z członkami grupy patronackiej we współpracy z pracownikiem „Zamku Kliczków” Marcinem Chudzikiem. Temat przewodni warsztatów „Przygotowanie potraw ze śledzi-śledź jako danie główne”.
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy razem z nami :)