Warsztaty kulinarne w malowniczym Folwarku "Wrzosówka"
W poniedziałek 16 kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne w malowniczo położonym Folwarku „Wrzosówka”. Zajęcia prowadzone były przez Szymona Przystupę właściciela firmy ,,Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich'' i ambasador firmy Bonduelle Food Service, który swoje doświadczenie zdobywał m.in. na stażach w najlepszych restauracjach odznaczonymi gwiazdkami Michelin - ,,Atelier Amaro’’ oraz ,,Alcron” w hotelu Radisson w Pradze. Miał okazje uczyć się sztuki kulinarnej również na praktykach u jednego z członków Francuskiej Akademii Kulinarnej.
W warsztatach uczestniczyli uczniowie kl. I, II, III TŻiUG pionu gastronomicznego Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu oraz gościnnie uczniowie gimnazjum pod opieką wychowawcy Pani Aleksandry Jaskowskiej.
Młodzież została podzielona na pięć 2-u osobowych zespołów, z których każda miała do wykonania:
- przystawkę z pstrąga,
- danie główne: botwinka (walory smakowe tej prostej zupy zadziwiły wszystkich uczestników warsztatów niespotykanym, oryginalnym smakiem), i udziec jagnięcy podany z kaszotto z pęczaku z czerwoną kapustą,
- a na deser własnoręcznie wykonany sorbet cytrynowy.
Przed każdym ćwiczeniem wszystkie potrawy omawiał i przygotowywał nasz Mistrz.
Ze wszystkich produktów przygotowana została PRAWDZIWA UCZTA.
Uczestnicy warsztatów mieli możliwość zobaczyć i przede wszystkim pracować w profesjonalnym kulinarnym studio.
Młodzi kucharze mieli okazję zaobserwować, w jaki sposób można gotować z pasją!!!!!!!!
Te 8-godzinne warsztaty przez cały czas ich trwania przebiegały w miłej, sympatycznej i życzliwej atmosferze.
ZADOWOLENI CHOĆ ZMĘCZENI CZEKAMY Z NADZIEJĄ I NIECIERPLIWOŚCIĄ NA KOLEJNE TAKIE WYDARZENIE.
W warsztatach uczestniczyli uczniowie kl. I, II, III TŻiUG pionu gastronomicznego Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu oraz gościnnie uczniowie gimnazjum pod opieką wychowawcy Pani Aleksandry Jaskowskiej.
Młodzież została podzielona na pięć 2-u osobowych zespołów, z których każda miała do wykonania:
- przystawkę z pstrąga,
- danie główne: botwinka (walory smakowe tej prostej zupy zadziwiły wszystkich uczestników warsztatów niespotykanym, oryginalnym smakiem), i udziec jagnięcy podany z kaszotto z pęczaku z czerwoną kapustą,
- a na deser własnoręcznie wykonany sorbet cytrynowy.
Przed każdym ćwiczeniem wszystkie potrawy omawiał i przygotowywał nasz Mistrz.
Ze wszystkich produktów przygotowana została PRAWDZIWA UCZTA.
Uczestnicy warsztatów mieli możliwość zobaczyć i przede wszystkim pracować w profesjonalnym kulinarnym studio.
Młodzi kucharze mieli okazję zaobserwować, w jaki sposób można gotować z pasją!!!!!!!!
Te 8-godzinne warsztaty przez cały czas ich trwania przebiegały w miłej, sympatycznej i życzliwej atmosferze.
ZADOWOLENI CHOĆ ZMĘCZENI CZEKAMY Z NADZIEJĄ I NIECIERPLIWOŚCIĄ NA KOLEJNE TAKIE WYDARZENIE.