Warsztaty z udziałem kucharza z Zamku Kliczków Pana Mariusza Kucharczaka- Szefa Kuchni Grupy LEO
7 listopada 2017 roku w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu odbyły się warsztaty, które poprowadził Pan Mariusz Kucharczak- Szef Kuchni Grupy LEO oraz nowy Szef Kuchni Zamku Kliczków. Tym razem poznawaliśmy sekrety przygotowania potraw z wykorzystaniem ryb słodkowodnych: karpia i sandacza. W czasie zajęć przygotowane zostały 2 przystawki tj. pasztet z ryby z dodatkami z runa leśnego w dwóch wydaniach oraz danie główne - dorsz duszony w mleku z czosnkiem. Podstawowym celem warsztatów było nauczenie uczniów obchodzenia się z rybą, jej przygotowaniem, łączeniem smaków oraz podaniem. W zajęciach aktywnie uczestniczyli uczniowie klas pierwszych, drugich, trzecich, którzy byli bardzo zadowoleni z warsztatów oraz z ich końcowego efektu. To kolejne spotkanie z doświadczonym kucharzem i pasjonatem gotowania, dzięki któremu horyzonty kulinarne naszej zdolnej młodzieży znacznie się poszerzają.
Jesteśmy wdzięczni za te lekcje i czekamy na kolejne …
Wszystkich serdecznie zapraszamy na wyprawy kulinarne, w świat nieodkrytych smaków i zapachów.
Jesteśmy wdzięczni za te lekcje i czekamy na kolejne …
Wszystkich serdecznie zapraszamy na wyprawy kulinarne, w świat nieodkrytych smaków i zapachów.