XIII Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności
![45585622_580310265705732_1955057005626392576_n.jpg](/sites/default/files/plik/u5/45585622_580310265705732_1955057005626392576_n.jpg)
05 listopada 2018 roku o godzinie 8.00 uczniowie z Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu wzięli udział w szkolnych eliminacjach XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Tematyką wiodącą w tym roku były „Produkty mleczne - technologia i rola w żywieniu". Organizatorem Olimpiady od wielu lat jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Jej głównym celem jest: pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia, upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia, konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół, nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami i podniesienie poziomu kształcenia zawodowego. Szkolnym koordynatorem olimpiady była pani Anna Nowak, natomiast do składu komisji konkursowej należała pani Małgorzata Plis – Lozer. Zwyciężczyniami etapu szkolnego zostały uczennice klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych: Natalia Konstantynowicz oraz Karolina Jaskot. Kolejny etap zmagań dla zwycięzców etapu szkolnego odbędzie się 11 stycznia 2019 roku w Jeleniej Górze.
![45527288_319426148887291_1758119861612969984_n.jpg](/sites/default/files/plik/u5/45527288_319426148887291_1758119861612969984_n.jpg)
![45494922_171565217124859_5643595964770942976_n.jpg](/sites/default/files/plik/u5/45494922_171565217124859_5643595964770942976_n.jpg)
![45435778_331318057672411_3955543581149626368_n.jpg](/sites/default/files/plik/u5/45435778_331318057672411_3955543581149626368_n.jpg)
![45707321_172763413672872_8223862877115645952_n.jpg](/sites/default/files/plik/u5/45707321_172763413672872_8223862877115645952_n.jpg)
![45493700_501361570369044_2667530550331310080_n.jpg](/sites/default/files/plik/u5/45493700_501361570369044_2667530550331310080_n.jpg)