Wysłane przez moderator w śr., 11/23/2022 - 20:23
.
16.11.2022r. najlepsza dziewiątka zawodników wyłoniona w I etapie konkursu zmierzyła się w finale organizowanym w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie.
Rywalizacja w polskiej edycji konkursu kulinarnego Les Chefs en Or składała się z dwóch etapów: eliminacji, w wyniku których wyłonionych zostało dziewięciu najlepszych uczniów ze szkół w całej Polsce, w tym uczennica naszej szkoły Paulina Kadysz oraz wielkiego finału, który odbył się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie.
Zadaniem finalistów było przygotowanie dania z pstrąga tęczowego, z autorskim sosem oraz dodatkiem skrobiowym i warzywnym. Interpretacja tematu była dowolna.
Jury złożone z ekspertów Instytutu Kulinarnego na czele z Bartoszem Peterem wyłoniło trzech laureatów. Uczennica naszej szkoły, Paulina Kadysz nie stanęła na podium, natomiast spośród całego grona finalistów została wyróżniona możliwością odbycia stażu pod opieką Jarosława Uścińskiego, właściciela i szefa kuchni restauracji Moonsfera w Warszawie, prezesa zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz realizacji praktyk „pod okiem” ekspertów kulinarnych w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie. Sukces Pauliny możliwy był dzięki wsparciu absolwenta naszej szkoły, szefa kuchni restauracji „Joker” w Bolesławcu Bartosza Białego.
Rywalizacja w polskiej edycji konkursu kulinarnego Les Chefs en Or składała się z dwóch etapów: eliminacji, w wyniku których wyłonionych zostało dziewięciu najlepszych uczniów ze szkół w całej Polsce, w tym uczennica naszej szkoły Paulina Kadysz oraz wielkiego finału, który odbył się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie.
Zadaniem finalistów było przygotowanie dania z pstrąga tęczowego, z autorskim sosem oraz dodatkiem skrobiowym i warzywnym. Interpretacja tematu była dowolna.
Jury złożone z ekspertów Instytutu Kulinarnego na czele z Bartoszem Peterem wyłoniło trzech laureatów. Uczennica naszej szkoły, Paulina Kadysz nie stanęła na podium, natomiast spośród całego grona finalistów została wyróżniona możliwością odbycia stażu pod opieką Jarosława Uścińskiego, właściciela i szefa kuchni restauracji Moonsfera w Warszawie, prezesa zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz realizacji praktyk „pod okiem” ekspertów kulinarnych w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie. Sukces Pauliny możliwy był dzięki wsparciu absolwenta naszej szkoły, szefa kuchni restauracji „Joker” w Bolesławcu Bartosza Białego.
![316280077_2115133128694222_4736087250880491081_n.jpg](/sites/default/files/pliki/316280077_2115133128694222_4736087250880491081_n.jpg)
![312656144_1825774467776364_4424712915893691243_n.jpg](/sites/default/files/pliki/312656144_1825774467776364_4424712915893691243_n.jpg)
![312593943_678883550370219_3574781259439116080_n.jpg](/sites/default/files/pliki/312593943_678883550370219_3574781259439116080_n.jpg)
![316139394_830041248260112_4418699814372901674_n.jpg](/sites/default/files/pliki/316139394_830041248260112_4418699814372901674_n.jpg)
.
Typ:
Zwykła