Skip to content Skip to navigation

Finał konkursu kulinarnego Les Chefs en Or

.

16.11.2022r. najlepsza dziewiątka zawodników wyłoniona w I etapie konkursu zmierzyła się w finale organizowanym w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie.
 
Rywalizacja w polskiej edycji konkursu kulinarnego Les Chefs en Or składała się z dwóch etapów: eliminacji, w wyniku których wyłonionych zostało dziewięciu najlepszych uczniów ze szkół w całej Polsce, w tym uczennica naszej szkoły Paulina Kadysz oraz wielkiego finału, który odbył się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie.
Zadaniem finalistów było przygotowanie dania z pstrąga tęczowego, z autorskim sosem oraz dodatkiem skrobiowym i warzywnym. Interpretacja tematu była dowolna.
Jury złożone z ekspertów Instytutu Kulinarnego na czele z Bartoszem Peterem wyłoniło trzech laureatów. Uczennica naszej szkoły, Paulina Kadysz nie stanęła na podium, natomiast spośród całego grona finalistów została wyróżniona możliwością odbycia stażu pod opieką Jarosława Uścińskiego, właściciela i szefa kuchni restauracji Moonsfera w Warszawie, prezesa zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz realizacji praktyk „pod okiem” ekspertów kulinarnych w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie. Sukces Pauliny możliwy był dzięki wsparciu absolwenta naszej szkoły, szefa kuchni restauracji „Joker” w Bolesławcu Bartosza  Białego.

316280077_2115133128694222_4736087250880491081_n.jpg

 

312656144_1825774467776364_4424712915893691243_n.jpg
312593943_678883550370219_3574781259439116080_n.jpg
316139394_830041248260112_4418699814372901674_n.jpg

316479976_1068337150528198_2100586416768064529_n.jpg

316475613_803612177395315_8879357946094406680_n.jpg

315535239_677099433941024_2918808933404229429_n.jpg

.

 

Typ: 
Zwykła