Skip to content Skip to navigation

Słodkie desery na Dzień Kobiet :)

.

Dnia 8 marca 2023 uczniowie klasy IV PGH  Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego uczestniczyli w warsztatach gastronomiczno-językowych w ramach innowacji pedagogicznej Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych  metodą CLIL dla zawodu technik hotelarstwa 422402  oraz dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych 343404, której autorką jest p. Edyta Chomiaczewska.
Uczniowie przygotowywali pyszne desery i opisywali w języku niemieckim lub angielskim, jakich składników użyli i w jaki sposób wykonali wybrany przez grupę deser. Uczniowie powtórzyli też, w jaki sposób można dekorować  i eksponować przyrządzone dania. Wspólnie dokonano też oceny organoleptycznej i zgodnie z zasadami jej przeprowadzenia.
Wszystkie  grupy wykazały się bardzo dużą wiedzą i umiejętnościami zarówno gastronomicznymi jak i językowymi.

 
5_34.jpg

332725046_1050432023012093_3642400275636422812_n.jpg

1_20.jpg

2_41.jpg

3_45.jpg

6_29.jpg

7_24.jpg

8_17.jpg

9_16.jpg

10_14.jpg

332532886_9173906389315979_4665748771058157446_n.jpg

332536481_678298107447638_2366187280111754082_n.jpg

332545182_727267912368666_1354482638439174169_n.jpg

332548966_1811628762571832_7734367987133974134_n.jpg

332681243_747919476768781_4665724516895192369_n.jpg

332688832_887691099153527_3879222046180080666_n.jpg

332712331_1441077176716992_9101919121850996322_n.jpg

332725044_494494592708322_1998399282926440984_n.jpg

332673799_1605279969897509_6600935879267789374_n.jpg

.

Typ: 
Zwykła