Wysłane przez moderator w sob., 03/11/2023 - 08:05
.
Dnia 8 marca 2023 uczniowie klasy IV PGH Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego uczestniczyli w warsztatach gastronomiczno-językowych w ramach innowacji pedagogicznej Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych metodą CLIL dla zawodu technik hotelarstwa 422402 oraz dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych 343404, której autorką jest p. Edyta Chomiaczewska.
Uczniowie przygotowywali pyszne desery i opisywali w języku niemieckim lub angielskim, jakich składników użyli i w jaki sposób wykonali wybrany przez grupę deser. Uczniowie powtórzyli też, w jaki sposób można dekorować i eksponować przyrządzone dania. Wspólnie dokonano też oceny organoleptycznej i zgodnie z zasadami jej przeprowadzenia.
Wszystkie grupy wykazały się bardzo dużą wiedzą i umiejętnościami zarówno gastronomicznymi jak i językowymi.
Uczniowie przygotowywali pyszne desery i opisywali w języku niemieckim lub angielskim, jakich składników użyli i w jaki sposób wykonali wybrany przez grupę deser. Uczniowie powtórzyli też, w jaki sposób można dekorować i eksponować przyrządzone dania. Wspólnie dokonano też oceny organoleptycznej i zgodnie z zasadami jej przeprowadzenia.
Wszystkie grupy wykazały się bardzo dużą wiedzą i umiejętnościami zarówno gastronomicznymi jak i językowymi.
.
Typ:
Zwykła