Skip to content Skip to navigation

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni UFS

03.10.2025r. uczniowie klasy 3 TŻ wzięli udział w warsztatach szkoleniowych organizowanych w przez przedstawiciela firmy UNILEVER Przemysława Kaczmarka Szefa Kuchni UFS. Na spotkaniu nasz gość podzielił się swoją wiedzą, którą sam zdobywał przez lata. Począwszy od 1991 roku, przeszedł wszystkie szczeble kuchennej hierarchii, a także zdobywał laury w licznych konkursach: Polish Prestige Hotels, Wielkopolski Kucharz Roku, Złota Patelnia, Kulinarny Puchar Polski, Brązowy medal w Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu.
Tematem przewodnim naszego spotkania było „jak dobrze przygotować się do konkursów kulinarnych.”
Tym razem młodzi kucharze zostali wprowadzeni w tajniki produkcji potraw z kurczaka. Uczniowie mieli za zadanie stworzyć i podać danie główne na bazie kurczaka, z wykorzystaniem dowolnego rodzaju Majonezu Hellmann’s oraz dowolnej Esencji Knorr Professional, zgodnie z zasadą zero waste.
Dania były serwowane na klasycznej ceramice bolesławieckiej.
Ze wszystkich produktów przygotowana została PRAWDZIWA UCZTA. Ciąg dalszy zmagań kulinarnych jeszcze przed nami.

 
IMG_3186 (Copy).JPG

IMG_3241 (Copy).JPG

IMG_3232 (Copy).JPG

IMG_3267 (Copy).JPG

IMG_3351 (Copy).JPG

IMG_3317 (Copy).JPG

IMG_3338 (Copy).JPG

IMG_3354 (Copy).JPG

IMG_3398 (Copy).JPG

IMG_3402 (Copy).JPG

IMG_3408 (Copy).JPG

IMG_3412 (Copy).JPG

IMG_3417 (Copy).JPG

IMG_3421 (Copy).JPG

IMG_3424 (Copy).JPG

IMG_3357 (Copy).JPG

IMG_3356 (Copy).JPG

IMG_3383 (Copy).JPG

Więcej w zakładce Gotuj z nami

 

 
Typ: 
Zwykła