Wysłane przez moderator w ndz., 10/05/2025 - 16:48
03.10.2025r. uczniowie klasy 3 TŻ wzięli udział w warsztatach szkoleniowych organizowanych w przez przedstawiciela firmy UNILEVER Przemysława Kaczmarka Szefa Kuchni UFS. Na spotkaniu nasz gość podzielił się swoją wiedzą, którą sam zdobywał przez lata. Począwszy od 1991 roku, przeszedł wszystkie szczeble kuchennej hierarchii, a także zdobywał laury w licznych konkursach: Polish Prestige Hotels, Wielkopolski Kucharz Roku, Złota Patelnia, Kulinarny Puchar Polski, Brązowy medal w Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu.
Tematem przewodnim naszego spotkania było „jak dobrze przygotować się do konkursów kulinarnych.”
Tym razem młodzi kucharze zostali wprowadzeni w tajniki produkcji potraw z kurczaka. Uczniowie mieli za zadanie stworzyć i podać danie główne na bazie kurczaka, z wykorzystaniem dowolnego rodzaju Majonezu Hellmann’s oraz dowolnej Esencji Knorr Professional, zgodnie z zasadą zero waste.
Dania były serwowane na klasycznej ceramice bolesławieckiej.
Ze wszystkich produktów przygotowana została PRAWDZIWA UCZTA. Ciąg dalszy zmagań kulinarnych jeszcze przed nami.
Tematem przewodnim naszego spotkania było „jak dobrze przygotować się do konkursów kulinarnych.”
Tym razem młodzi kucharze zostali wprowadzeni w tajniki produkcji potraw z kurczaka. Uczniowie mieli za zadanie stworzyć i podać danie główne na bazie kurczaka, z wykorzystaniem dowolnego rodzaju Majonezu Hellmann’s oraz dowolnej Esencji Knorr Professional, zgodnie z zasadą zero waste.
Dania były serwowane na klasycznej ceramice bolesławieckiej.
Ze wszystkich produktów przygotowana została PRAWDZIWA UCZTA. Ciąg dalszy zmagań kulinarnych jeszcze przed nami.
Typ:
Zwykła