Wysłane przez moderator w ndz., 10/15/2023 - 17:32
.
11 października 2023r. w Lodziarni „Marceli” w Bolesławcu, odbyły się w warsztaty przygotowania lodów rzemieślniczych dla uczniów klasy 3 PTŻ, poprowadzone przez pracownika lodziarni.
Warsztaty Lodowe to doskonała okazja dla osób chcących dopiero rozpocząć swoją przygodę produkcją lodów. To szkolenie otworzyło dostęp do wiedzy na temat produkcji lodów rzemieślniczych przy zastosowaniu nowoczesnych sprzętów, oraz metod pracy. Uczniowie podczas warsztatów mieli okazję na:
• poznanie surowców do produkcji lodów – ich właściwości i roli;
• poznanie technologii produkcji lodów;
• zdobycie umiejętności bilansowania receptury lodowej poprzez ćwiczenia praktyczne;
• dobór odpowiednich urządzeń i maszyn do produkcji lodów;
• poznanie kryterium oceny organoleptycznej lodów.
Było bardzo merytorycznie, praktycznie no i przede wszystkim smacznie! Dziękujemy Właścicielom sieci cukierni „Marceli”, za zorganizowanie warsztatów i umożliwienie nam udziału w nich.
Dziękujemy za wsparcie absolwentowi naszej szkoły Markowi Stawinodze.
Warsztaty Lodowe to doskonała okazja dla osób chcących dopiero rozpocząć swoją przygodę produkcją lodów. To szkolenie otworzyło dostęp do wiedzy na temat produkcji lodów rzemieślniczych przy zastosowaniu nowoczesnych sprzętów, oraz metod pracy. Uczniowie podczas warsztatów mieli okazję na:
• poznanie surowców do produkcji lodów – ich właściwości i roli;
• poznanie technologii produkcji lodów;
• zdobycie umiejętności bilansowania receptury lodowej poprzez ćwiczenia praktyczne;
• dobór odpowiednich urządzeń i maszyn do produkcji lodów;
• poznanie kryterium oceny organoleptycznej lodów.
Było bardzo merytorycznie, praktycznie no i przede wszystkim smacznie! Dziękujemy Właścicielom sieci cukierni „Marceli”, za zorganizowanie warsztatów i umożliwienie nam udziału w nich.
Dziękujemy za wsparcie absolwentowi naszej szkoły Markowi Stawinodze.
.
Typ:
Zwykła