Skip to content Skip to navigation

Warsztaty SUSHI

.

W środę 26.10.2022r.  odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez  absolwenta naszej szkoły Patryka Ulbrycha, kucharza bolesławieckiej restauracji KOKU SUSHI, która zasponsorowała nam te niecodzienne i inspirujące zajęcia.
W warsztatach uczestniczyli uczniowie kl. I TŻH i TŻ, II PTŻ, IV GTŻ i PGH pionu gastronomicznego ZSOiZ  w Bolesławcu.
 
Patryk na wstępie omówił podstawowe składniki, które posłużyły uczestniczącej w warsztatach grupie do przygotowania sushi oraz zaprezentował możliwości łączenia składników w różnych wariantach,  po czym przedstawił etapy wykonania zaplanowanej potrawy ze szczególnym zwróceniem uwagi na technikę zawijania sushi. Pozostała część zajęć poświęcona była doskonaleniu umiejętności zestawiania składników i „szlifowaniu” umiejętności formowania potrawy.
W trakcie trwania warsztatów każdy z uczestników miał możliwość przygotowania i konsumpcji swoich wyrobów. Uczestnicy przygotowali: Hosomaki, Futomaki  i Uromaki (California) – Sushi charakteryzujące się tym, że ryż jest na zewnątrz, a w środku algi nori.
 
Ze wszystkich produktów przygotowana została PRAWDZIWA UCZTA.
Uczestnicy warsztatów z entuzjazmem i pełnym zaangażowaniem uczestniczyli w zajęciach.
 
IMG_20221026_105010 (Copy).jpg

IMG_20221026_105109 (Copy).jpg

IMG_20221026_105450_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_105749 (Copy).jpg

IMG_20221026_110425_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_110445_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_110502_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_110741 (Copy).jpg

IMG_20221026_110800 (Copy).jpg

IMG_20221026_110843 (Copy).jpg

IMG_20221026_111640 (Copy).jpg

IMG_20221026_111953 (Copy).jpg

IMG_20221026_105825 (Copy).jpg

IMG_20221026_112445_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_112851_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_113148 (Copy).jpg

IMG_20221026_113411_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_114759_Bokeh (Copy).jpg

IMG_20221026_110047 (Copy).jpg

IMG_20221026_110929 (Copy).jpg

IMG_20221026_115013 (Copy).jpg

IMG_20221026_112014 (Copy).jpg

IMG_20221026_110435 (Copy).jpg

.

Typ: 
Zwykła