Wysłane przez moderator w pt., 10/08/2021 - 06:14
.
05 października 2021r., bardzo liczna grupa społeczności szkolnej ZSOiZ, wybrała się na wycieczkę zawodoznawczą do Poznania.
W sumie 54 uczniów z klas: 3 GTŻ, 3 PGH, 3PBS, 2PBS oraz 1 PTŻ wraz z nauczycielkami: Jolantą Lewicką, Małgorzatą Plis-Lozer, Magdaleną Białobrzeską oraz Anną Nowak, uczestniczyli w targach POLAGRA. To wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej w Polsce, jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej i HoReCa. Ekspozycja zbudowana była w oparciu o trzy równoległe salony FOOD, FOODTECH oraz HORECA.
Mocnym punktem targów POLAGRA była ekspozycja technologii dla branży spożywczej. Tworzyło ją grono firm dostarczających maszyny i urządzenia, w tym kompletne linie produkcyjne, dla przemysłu mięsnego, piekarniczego i innych producentów wyrobów spożywczych, a także dostawcy systemów chłodniczych, filtrujących czy rozwiązań do konfekcjonowania i pakowania.
Kluczowym wydarzeniem w tym roku był POLAGRA EXPORT MEETING – kongres wspierany przez Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii, który odbył się drugiego dnia targów - 5 października 2021.
Ponadto targom towarzyszyły inne wydarzenia, w których smak i wysoka jakość produktów spożywczych odgrywała wiodącą rolę:
W sumie 54 uczniów z klas: 3 GTŻ, 3 PGH, 3PBS, 2PBS oraz 1 PTŻ wraz z nauczycielkami: Jolantą Lewicką, Małgorzatą Plis-Lozer, Magdaleną Białobrzeską oraz Anną Nowak, uczestniczyli w targach POLAGRA. To wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej w Polsce, jedno z kluczowych wydarzeń branży spożywczej i HoReCa. Ekspozycja zbudowana była w oparciu o trzy równoległe salony FOOD, FOODTECH oraz HORECA.
Mocnym punktem targów POLAGRA była ekspozycja technologii dla branży spożywczej. Tworzyło ją grono firm dostarczających maszyny i urządzenia, w tym kompletne linie produkcyjne, dla przemysłu mięsnego, piekarniczego i innych producentów wyrobów spożywczych, a także dostawcy systemów chłodniczych, filtrujących czy rozwiązań do konfekcjonowania i pakowania.
Kluczowym wydarzeniem w tym roku był POLAGRA EXPORT MEETING – kongres wspierany przez Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii, który odbył się drugiego dnia targów - 5 października 2021.
Ponadto targom towarzyszyły inne wydarzenia, w których smak i wysoka jakość produktów spożywczych odgrywała wiodącą rolę:
- warsztaty kulinarne Master Class Show, które poprowadzą znakomici szefowie kuchni, w tym zwycięzcy konkursu Kulinarny Puchar Polski - Paweł Salamon, Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski, a także Ewa Drzewicka - złota medalistka Olimpiady Kulinarnej IKA 2020 oraz Mistrzostw Świata, Adam Adamczak i Józef Sadkiewicz
- Chefs Academy - warsztaty kulinarne pod patronatem redakcji Restaurant Management
- konkurs dla piekarzy MasterBaker
- Forum Piekarskie - Zdrowe Pieczywo
- 7. edycja konferencji Hotel Investors Meeting.
Młodzież miała okazję poznać produkty odpowiadające potrzebom konsumentów, nowe technologie pozwalające utrzymać najwyższe standardy bezpieczeństwa w produkcji żywności, a także rozwiązania, które usprawniają prace obiektów gastronomicznych i noclegowych.
Wszyscy byli bardzo zadowoleni, wrócili pozytywnie naładowani z dawką nowej wiedzy.
Wszyscy byli bardzo zadowoleni, wrócili pozytywnie naładowani z dawką nowej wiedzy.
Więcej zdjęć na szkolnym FB
.
Typ:
Zwykła