„Czas na zdrowie”- warsztaty kulinarne z Szymonem Przystupą w ramach projektu edukacyjnego
"Czas na Zdrowie" to projekt edukacyjny w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych. Głównym celem projektu jest powszechna edukacja w zakresie zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia oraz promocja wiedzy na temat rolnictwa ekologicznego.
Zwieńczeniem Czasu na zdrowie jest praktyczne wypromowanie postaw prozdrowotnych oraz żywności ekologicznej, regionalnej i tradycyjnej.
W dniu 7 czerwca 2017 r.w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu odbyły się "Warsztaty kulinarne" dla uczniów klasy VI Szkoły Podstawowej z Kruszyna prowadzone przez szefa kuchni Szymona Przystupę właściciela firmy ,,Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich'' ambasadora firmy Bonduelle.
Gotowano:
- chłodnik litewski
- szparagi z jajkiem poszetowym i masłem orzechowym
- surówka z rzodkwi ze szparagami i grzanką razową
- sałatka z buraczków i truskawek
- gołąbki z młodej kapusty z kaszą pęczak i boczniakiem (nowy produkt Bonduelle)
Wszystkie potrawy palce lizać!
Zwieńczeniem Czasu na zdrowie jest praktyczne wypromowanie postaw prozdrowotnych oraz żywności ekologicznej, regionalnej i tradycyjnej.
W dniu 7 czerwca 2017 r.w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Bolesławcu odbyły się "Warsztaty kulinarne" dla uczniów klasy VI Szkoły Podstawowej z Kruszyna prowadzone przez szefa kuchni Szymona Przystupę właściciela firmy ,,Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich'' ambasadora firmy Bonduelle.
Gotowano:
- chłodnik litewski
- szparagi z jajkiem poszetowym i masłem orzechowym
- surówka z rzodkwi ze szparagami i grzanką razową
- sałatka z buraczków i truskawek
- gołąbki z młodej kapusty z kaszą pęczak i boczniakiem (nowy produkt Bonduelle)
Wszystkie potrawy palce lizać!