"Dolnośląsko-Dolnosaksoński Turniej Gastronomiczny - Partnerstwo, które smakuje"
12 szkół gastronomicznych z naszego województwa, w tym uczniowie Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w osobach Aleksandra Sokołowska (kl.IITŻ),Wioleta Sula(kl.II TŻ) i Ewelina Bis(kl.ITŻ) pod opieką pani Małgorzaty Plis-Lozer , wzięło udział w I etapie konkursu gastronomicznego zorganizowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego pod pełną nazwą „Dolnośląsko-Dolnosaksoński Turniej Gastronomiczny - Partnerstwo, które smakuje". Konkurs zorganizowano z okazji 20-lecia partnerstwa Dolnego Śląska i Dolnej Saksonii. Konkurs przeprowadzono 22 marca w Zespole Szkół Licealnych i Mistrzostwa Sportowego w Karpaczu.
Celem konkursu było:
1. Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej Dolnego Śląska i Dolnej Saksonii
Nasze dziewczęta przygotowały przepyszną jagnięcinę wraz z pieczonymi ziemniaczkami i puree z czerwonej kapusty oraz mus ze szparagów z sosem malinowo-chili.