Finał Świątecznego „Kiermaszu z Sercem” w ZSOiZ
Nie mogliśmy sobie wymarzyć wspanialszego finału akcji charytatywnej na rzecz Tomasza Przybyłowskiego, szefa kuchni Zamku Kliczków, wspaniałego człowieka, męża, ojca i przyjaciela naszej społeczności szkolnej - dopisujące humory, oczekiwani goście i przyjaciele, cudowne zapachy roznoszące się po całym gmachu naszej szkoły i oczywiście świąteczne smakołyki przygotowane przez zaproszonych szefów kuchni, naszych uczniów oraz Tomasza Przybyłowskiego. Podczas trwania kiermaszu było zakupić przysmaki, przygotowane również przez naszych uczniów i absolwentów z pionu gastronomicznego, a sprzedawane przez profesjonalistów z kl. II i III TH, wypić filiżankę kawy w doborowym towarzystwie, zaparzaną przez szkolnych baristów z kl. II i III TŻiUG oraz wziąć udział w loterii fantowej prowadzonej przez p. M. Kwiatkowskiego. Udało się nam zebrać ponad 2 tyś zł. I jesteśmy za to Państwu bardzo, bardzo wdzięczni.
Szefowie kuchni, którzy byli z nami obecni, w składzie: S. Przystupa właściciel firmy ,,Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich'' i ambasador firmy Bonduelle, T. Przybyłowski szef kuchni „Zamku Kliczków”, J. Belczyk szef kuchni w Hotelu „Czocha”, P. Firlej zastępca szefa kuchni w Hotelu ,,Cottonina Villa & Mineral Spa Resort'' w Świeradowie Zdroju, przygotowali pierożki z kapustą, grzybami i kminkiem, pierożki z cieciorką, pierożki z łososiem i bobem, pierożki z kurkami, pasztet z ryby z podgrzybkami, kulebiaki z kapustą, hummus z cieciorki, pierniczki dekoracyjne, pierniki, keksy, strucle makowe.
Po raz kolejny udało nam się dokonać czegoś wspaniałego, sprawić komuś radość, sami zaś mogliśmy się przekonać jak wiele dobra kryje się w dawaniu z potrzeby serca, bo „Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas” (F. Edwards).
Nasze poczynania były obserwowane przez lokalne media. W telewizji „Azart-sat” http://azartsat.pl/wiadomosci/kucharze-dla-kucharza-151216 można obejrzeć krótką relację z tego wydarzenia.
Szefowie kuchni, którzy byli z nami obecni, w składzie: S. Przystupa właściciel firmy ,,Cooking forall - Gotowanie dla Wszystkich'' i ambasador firmy Bonduelle, T. Przybyłowski szef kuchni „Zamku Kliczków”, J. Belczyk szef kuchni w Hotelu „Czocha”, P. Firlej zastępca szefa kuchni w Hotelu ,,Cottonina Villa & Mineral Spa Resort'' w Świeradowie Zdroju, przygotowali pierożki z kapustą, grzybami i kminkiem, pierożki z cieciorką, pierożki z łososiem i bobem, pierożki z kurkami, pasztet z ryby z podgrzybkami, kulebiaki z kapustą, hummus z cieciorki, pierniczki dekoracyjne, pierniki, keksy, strucle makowe.
Po raz kolejny udało nam się dokonać czegoś wspaniałego, sprawić komuś radość, sami zaś mogliśmy się przekonać jak wiele dobra kryje się w dawaniu z potrzeby serca, bo „Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas” (F. Edwards).
Nasze poczynania były obserwowane przez lokalne media. W telewizji „Azart-sat” http://azartsat.pl/wiadomosci/kucharze-dla-kucharza-151216 można obejrzeć krótką relację z tego wydarzenia.
Wiecej zdjęć na szkolnym facebooku
https://www.facebook.com/sucharski.boleslawiec/
https://www.facebook.com/sucharski.boleslawiec/