Grillowanie nieco inaczej? ....dlaczego nie?Tak pysznie,smacznie i zdrowo może być tylko u nas.....Zapraszamy!!!!
Kacper Pilichiewicz, Adrian Kotylak (uczniowie klasy pierwszej technikum żywienia i usług gastronomicznych) oraz Hubert Zimmerman (z klasy pierwszej zasadniczej szkoły zawodowej) zaproponowali nam niezwykle zdrowe, smaczne i przede wszystkim łatwe w przygotowaniu dania na weekendowego grilla z rodziną i przyjaciółmi. I to wcale nie takie banalne - kiełbasę, karkówkę czy kaszankę!!!!
Kacper przygotował soczystego pstrąga zapiekanego z szynką, z lekką nutką masła i świeżej, aromatycznej zielonej pietruszki. Przyprawionego solą i pieprzem cytrynowym pstrąga, umieścił w specjalnej formie do grillowania i czekał na fantastyczny efekt ok. 40 minut.
Hubert jako dopełnienie dania głównego przyrządził grillowane warzywa. Zaproponował nam paprykę oraz pomidory, które kusiły aromatem i niespodzianką w środku - zapiekanym jajem. Warzywa zapiekane były w folii aluminiowej ok. 20-30 minut. Zostały podane z tradycyjnie grillowanymi warzywami - cukinią oraz zielonym ogórkiem.
Natomiast Adrian dopieścił nasze podniebienia słodkimi grillowanymi jabłkami, serwowanymi z serkiem śmietankowym, wymieszanym z odrobiną drobno posiekanych orzechów włoskich i miodem. Deser został wykończony miętą i suszoną żurawiną.
Chłopaków mogliśmy podziwiać, w świetle kamer z telewizji lokalnej Azart-sat, 29 maja 2013r. na dziedzińcu szkolnym. Trzeba przyznań, ze prezentowali się niesamowicie!!! Zawód - kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest dla nich wymarzony :)
A przygotowane przez nich dania prezentowały się obłędnie pysznie!!! Zresztą sami zobaczcie...
Życzymy udanego wypoczynku i miłego grillowania!!!






