I miejsce dla Daniela i Krzysztofa w konkursie „Ale Pasztet!”
Już po raz kolejny uczestniczyliśmy w zmaganiach kulinarnych podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Ale Pasztet” w Zamku Kliczków. I, nie ukrywamy - ku naszej wielkiej radości, odnieśliśmy OGROMNY SUKCES!!!! Jedna z naszych trzech drużyn -Daniel Jankowski i Krzysztof Ozga, biorących udział w konkursie zajęła I miejsce w tych ogólnopolskich potyczkach.
Ale zacznijmy od początku… W Zamku Kliczków w dniach 24-25.10.2015r. przeprowadzony został festiwal kulinarny o swojsko brzmiącej nazwie – „Ale Pasztet!”. Do pałacu zjechały się kulinarne gwiazdy z całej Polski: utytułowani szefowie kuchni, uzdolnieni uczniowie szkół gastronomicznych oraz lokalni mieszkańcy i przedstawiciele branży gastronomicznej. Gośćmi specjalnymi festiwalu byli: Sylwia Biały (finalistka programu Hell's Kitchen Polska) Mariusz Szwed (uczestnik programu Master Chef) oraz Dariusz Kuźniak (uczestnik programu Top Chef). Prezentacje przedstawiali - Tomasz Welter (Bonduelle) i Marcin Świder (Iglotex). Impreza w ramach Kulinarnego Pucharu Polski promowała tradycyjną kuchnię opartą na dziczyźnie (comber z królika) oraz skarbach runa leśnego Borów Dolnośląskich. Oprócz tego odbywały się konkursy na nalewki, pasztety, dania mączne i jednogarnkowe, prezentacje sponsorów.
Jednak dla nas najważniejszy był udział naszych uczniów:
Drużyna I: Daniel Jankowski i Krzysztof Ozga (IV TŻiUG i III TZiUG)
Drużyna II: Bartosz Biały i Kacper Pilichiewicz (IV TŻiUG)
Drużyna III: Martyna Dybał i Damian Kapusz (II TŻiUG i IV TŻiUG)
W trakcie konkurencji wszyscy spisali się rewelacyjnie – gotowali spokojnie i profesjonalnie.
Finalistom i wyróżnionym serdecznie gratulujemy oraz życzymy dalszych sukcesów w kolejnych przedsięwzięciach kulinarnych.
Nauczyciele przygotowujący uczniów : Małgorzata Plis-Lozer oraz Jolanta Lewicka.
Ale zacznijmy od początku… W Zamku Kliczków w dniach 24-25.10.2015r. przeprowadzony został festiwal kulinarny o swojsko brzmiącej nazwie – „Ale Pasztet!”. Do pałacu zjechały się kulinarne gwiazdy z całej Polski: utytułowani szefowie kuchni, uzdolnieni uczniowie szkół gastronomicznych oraz lokalni mieszkańcy i przedstawiciele branży gastronomicznej. Gośćmi specjalnymi festiwalu byli: Sylwia Biały (finalistka programu Hell's Kitchen Polska) Mariusz Szwed (uczestnik programu Master Chef) oraz Dariusz Kuźniak (uczestnik programu Top Chef). Prezentacje przedstawiali - Tomasz Welter (Bonduelle) i Marcin Świder (Iglotex). Impreza w ramach Kulinarnego Pucharu Polski promowała tradycyjną kuchnię opartą na dziczyźnie (comber z królika) oraz skarbach runa leśnego Borów Dolnośląskich. Oprócz tego odbywały się konkursy na nalewki, pasztety, dania mączne i jednogarnkowe, prezentacje sponsorów.
Jednak dla nas najważniejszy był udział naszych uczniów:
Drużyna I: Daniel Jankowski i Krzysztof Ozga (IV TŻiUG i III TZiUG)
Drużyna II: Bartosz Biały i Kacper Pilichiewicz (IV TŻiUG)
Drużyna III: Martyna Dybał i Damian Kapusz (II TŻiUG i IV TŻiUG)
W trakcie konkurencji wszyscy spisali się rewelacyjnie – gotowali spokojnie i profesjonalnie.
Finalistom i wyróżnionym serdecznie gratulujemy oraz życzymy dalszych sukcesów w kolejnych przedsięwzięciach kulinarnych.
Nauczyciele przygotowujący uczniów : Małgorzata Plis-Lozer oraz Jolanta Lewicka.