Konkurs Gastronomiczny „Mistrz Kuchni”.
W dniu 24.03.2010r. odbył się po raz kolejny szkolny konkurs gastronomiczny
„Mistrz Kuchni”.
Celem konkursu jest przede wszystkim sprawdzenie umiejętności praktycznych
uczniów i zwiększenie zainteresowania uczniów zajęciami praktycznymi.
Zadaniem konkursu było przygotowanie w
zespołach dwuosobowych ozdób wielkanocnych z ciasta drożdżowego (baranki,
koszyki, zajączki, itp.)
Jury oceniało według następujących kryteriów:
-przestrzeganie przepisów bhp,
- technika wykonania,
-pomysłowość, -wygląd gotowego wyrobu.
Wyniki konkursu:
I miejsce uzyskały uczennice klasy IIITŻiGD: Daria Rudek i Iwona Wilk,
II miejsce uczennice klasy II ZSZ: Sylwia Najdek i Monika Chabiniak,
III miejsce uczennice klasy I TŻiGD: Dominika Rajczakowska i Magdalena
Wróbel.