Konkurs w ramach innowacji Nauczanie przedmiotu zawodowego Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem metodą CLIL
Dnia 16 marca 2016 w ramach innowacji pedagogicznej Nauczanie przedmiotu zawodowego Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem metodą CLIL w klasie 2TŻ odbył się konkurs, który miał na celu promowanie zdrowego odżywiania się oraz utrwalenie wiadomości z języka niemieckiego zawodowego, stosowanego podczas zajęć innowacyjnych. Konkurs rozpoczął się od przywitania uczestników przez panią dyrektor Laurę Słocką-Przydróżną. Następnie uczennice Aleksandra Dzieniszewska i Karolina Kowalczyk omówiły na podstawie prezentacji multimedialnej po niemiecku zasady zdrowego odżywiania się i zalety surówek. Po prezentacji uczniowie przystąpili do przygotowania surówek. Po ich wykonaniu każda grupa przedstawiła w języku niemieckim nazwę swojej surówki, jej składniki oraz sposób przygotowania. Jury podczas degustacji oceniało smak, zapach, koloryt, przybranie i serwowanie.
Po ocenie wypowiedzi w języku niemieckim oraz wykonanych surówek jury w składzie: Dyrektor Laura Słocka-Przydróżna, Edyta Chomiaczewska, Ilona Szymecka i Anna Nowak przyznało trzy miejsca:
I miejsce Dominika Butra, Ewelina Kamola, Krzysztof Sobol i Izabela Wolak
II miejsce Patrycja Chmiel, Justyna Radzińska, Klaudia Kucewicz, Jarosław Kucharczyk
III miejsce Katarzyna Strojek, Diana Baranowska, Karolina Kowalczyk, Natalia Soboń
Po ocenie wypowiedzi w języku niemieckim oraz wykonanych surówek jury w składzie: Dyrektor Laura Słocka-Przydróżna, Edyta Chomiaczewska, Ilona Szymecka i Anna Nowak przyznało trzy miejsca:
I miejsce Dominika Butra, Ewelina Kamola, Krzysztof Sobol i Izabela Wolak
II miejsce Patrycja Chmiel, Justyna Radzińska, Klaudia Kucewicz, Jarosław Kucharczyk
III miejsce Katarzyna Strojek, Diana Baranowska, Karolina Kowalczyk, Natalia Soboń
Więcej zdjęć na szkolnym Facebooku :