Kursy kwalifikacyjne
Informujemy, że planowana jest organizacja kursów kwalifikacyjnych:
• sporządzanie potraw i napojów,
• organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
1. Kurs jest bezpłatny.
2. Czas trwania kursu – 3 semestry.
3. Forma nauczania jest dostosowana do potrzeb uczestników kursu:
- w systemie zaocznym ( zajęcia w piątek, sobotę, niedzielę),
- wieczorowym lub dziennym.
4. Kurs przeznaczony jest dla absolwentów szkół gimnazjalnych oraz ponadgimnazjalnych (dowolnej szkoły zasadniczej lub dowolnej szkoły średniej), a także studiów wyższych.
5. Kurs zakończy się egzaminem zewnętrznym potwierdzającym daną kwalifikację wyróżnioną w zawodach: kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.
Wymagane dokumenty:
• podanie,
• kwestionariusz osobowy,
• świadectwo ukończenia szkoły,
• 2 zdjęcia,
• zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kształcenia w zawodzie kucharz.
Dokumenty należy składać w sekretariacie szkoły.
Więcej informacji w zakładce oferta edukacyjna.