Młodzieżowe Mistrzostwa Karkonoskich Kucharzy 2012
W dniach 16-17.04.2012 w Karpaczu odbyła się IV edycja Młodzieżowych Mistrzostw Karkonoskich Kucharzy. Organizatorem Mistrzostw był Powiat Jeleniogórski oraz Zrzeszenie Handlu i Usług w Jeleniej Górze. Zmagania Mistrzów poprzedziły 8 godzinne warsztaty kulinarne pt. ”Potrawy z mięsa wołowego” ,podczas których uczniowie z 11 szkół ćwiczyli swoje umiejętności kulinarne wraz z Mistrzami z Sudeckiego Klubu Szefów Kuchni. Warsztaty prowadził szef kuchni Piotr Motała. Wieczorem uczestnicy relaksowali się w SPA SANDRA, a następnego dnia uczestniczyli w konkursie. Młodzi adepci sztuki kulinarnej tworzyli dania z mięsa wołowego i poddawali je do oceny fachowego Jury Degustacyjnego oraz Jury Technicznego złożonego z Szefów Kuchni zrzeszonych w Ogólnopolskim Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierników, którego Przewodniczącym był pan Józef Żądło. Nasza szkołę reprezentowali uczniowie pionu zasadniczego w składzie: Sylwia Gruszczak z klasy II oraz Adriana Piętka z klasy I pod opieką pani Krystyny Hucał.