NOWE TRENDY W TECHNICE ZDOBIENIA NASZYCH WYROBÓW
Dnia 21 stycznia 2011 roku gościliśmy w naszych progach konsultanta technologicznego znanej firmy Credin Polska - producenta dodatków dla piekarstwa i cukiernictwa .Pan Rafał Nycek po prezentacji, na której zapoznał uczniów i nauczycieli z asortymentem produktów oferowanych przez firmę oraz nowymi trendami w sztuce dekoracji wyrobów ciastkarskich, a w szczególności zdobienia masą marcepanową, przeszkolił naszych uczniów w tym zakresie.
Uczestnictwo w tego typu zajęciach było doskonałą formą sprawdzenia swoich umiejętności, a także nabycia nowych- jakże pożądanych na dzisiejszym, wymagającym rynku pracy. Wymagający są również klienci, których nasza warsztatowa działalność pragnie w jak największym stopniu zaspokoić.
Zajęcia cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, wzbudziły w przyszłych adeptach sztuki kulinarnej moc emocji-rozbudziły pomysłowość i inicjatywę oraz chęć poznawania nowych technik w technologii produkcji potraw.