Uczniowie technikum żywienia i technikum hotelarskiego wyjechali zdobywać nowe doświadczenia zawodowe w Niemczech
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu realizuje projekt współfinansowany
w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+
„Praktyka zagraniczna – szansą na zdobycie nowych umiejętności zawodowych, językowych
i społecznych uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych ”
2016-1-PL01-KA102-024899
GASTRONOMIA I HOTELARZE WYJECHALI ZDOBYWAĆ NOWE DOŚWIADCZNIE ZAWODOWE
W NIEMCZECH
W NIEMCZECH
W niedzielę 12 marca 2017 r. uczniowie III klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych i III klasy technikum hotelarskiego wyjechali wraz z opiekunami na trzytygodniowe praktyki zawodowe do Chemnitz do Niemiec. Uczniowie ci od kilku miesięcy są uczestnikami projektu „Praktyka zagraniczna – szansą na zdobycie nowych umiejętności zawodowych, językowych i społecznych uczniów ZSOiZ ”.
W ramach przygotowań odbyli oni 50 godzinne zajęcia językowe, 10 godzinne zajęcia kulturowo-pedagogiczne oraz 2 godzinne warsztaty z partnerem wspomagającym, czyli szefem kuchni Panią Sylwią Szymkiewicz i współwłaścicielem Hotelu Villa Ambasada i Restauracji Piwnica Paryska Panem Bogdanem Nowakiem.
Swoje praktyki odbywać będą w renomowanych hotelach i restauracjach w regionie Saksońskim.
Projekt ten pozwoli młodym ludziom na zdobycie nowych umiejętności zawodowych i językowych, potwierdzonych międzynarodowymi certyfikatami Europass.
W ramach przygotowań odbyli oni 50 godzinne zajęcia językowe, 10 godzinne zajęcia kulturowo-pedagogiczne oraz 2 godzinne warsztaty z partnerem wspomagającym, czyli szefem kuchni Panią Sylwią Szymkiewicz i współwłaścicielem Hotelu Villa Ambasada i Restauracji Piwnica Paryska Panem Bogdanem Nowakiem.
Swoje praktyki odbywać będą w renomowanych hotelach i restauracjach w regionie Saksońskim.
Projekt ten pozwoli młodym ludziom na zdobycie nowych umiejętności zawodowych i językowych, potwierdzonych międzynarodowymi certyfikatami Europass.