VII edycja konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”
Uczennica naszej szkoły z klasy IVTŻ Iwona Wilk wzięła udział w eliminacjach do VII edycji konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”. Konkurs ten skierowany był do uczniów szkół i klas o profilu gastronomicznym. Jego celem było promowanie młodych adeptów sztuki kulinarnej, pogłębianie ich wiedzy na temat produktów typu convenience, a także zachęcanie ich do doskonalenia swoich umiejętności poprzez aktywny udział w życiu środowiska kulinarnego. Udział w konkursie to możliwość doskonalenia wiedzy i umiejętności w zakresie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, poznawania nowych trendów i technik kulinarnych czy zastosowań produktów convenience. Uczennica pod kierunkiem pani Anny Nowak opracowała własną recepturę na potrawy konkursowe, wykonała je, zrobiła zdjęcia gotowych potraw i przesłała do organizatora konkursu.
Tematyka konkursu brzmiała "Gęsina - arystokratka polskiej kuchni".